Tillfredsställelse

För 2 veckor sedan bestämde jag mig för en omstart. Jag har ätit godis och chips så gott som varje dag hela sommaren. Kroppen kändes trött och lunsig eftersom jag inte har haft någon riktig ork att träna. Så bort med godis och chips 6 dagar av 7. Någon form av träning varannan dag. Det fungerar! Det känns hållbart! Det som märks först är att vallningarna avtar och så blir det varje gång jag kommer igång efter ett uppehåll. Jag har mer energi på dagarna samtidigt som kroppen känns naturligt trött. Aptiten har rättat till sig och magen fungerar som den ska. Tillfredsställelse! 😌 Jag har även hittat några yogaövningar som kan hjälpa till att stärka ryggslutet och öka rörligheten.

En annan sorts tillfredsställelse är när det är nystädat och jag har bytt lakan och duschat och tvättat håret. Det gjorde jag igår. 😌

Något som, där emot, är allt annat än tillfredsställande är mina naglar. SUCK. Veckan efter midsommar tog Michelle hand om dem och gick sedan på semester. Jag var tvungen att vara otrogen. Hon tipsade om “Lilla skönhetsrummet” som ligger i huset mitt emot. Jag bokade en tid till 6 veckor senare för att ta bort materialet (ingen annan än Michelle får göra mer än det!). På grund av en vattenläcka sköts besöket upp 1 vecka, så när jag gick dit var det 7 veckor långa naglar där materialet börjat släppa och en nagel var trasig. Det var för 2 veckor sedan och så här ser naglarna ut idag.

Det är sorgligt och jag är tillbaka i att inte kunna köra ned handen i en väska eller ens en ficka utan att först knyta den för att slippa att naglarna fastnar i något och går sönder ännu mer. 😫 På måndag, i övermorgon, har jag tid hos Michelle! DÅ kommer tillfredsställelsen att infinna sig igen. 😌

Reflektioner

Instagram. Min absoluta favorit och som kommer upp först i mitt flöde är Mason’s cavvies. De har 130 marsvin! Mest såna som har behövt omplacering, men många egna. De är underbara, söta, roliga, knäppa. Utan päls, släthåriga, rexar, långhåriga, rufsiga och spretiga. Lugna, tuffa, gapiga, tystlåtna – alla raser och personligheter. Jag saknar våra… De har Pig of the day där hon berättar om en av dem. Det är dagens höjdpunkt!

Insta är väl som vilket annat socialt media där man kan lägga upp vilket skräp som helst, men det absolut tråkigaste och fånigaste är 5-sekundersklippen där någon pussar sin katt/hund/kanin/åsna/alpacka/ko. Såvida jag inte följer det kontot är det blaha-blaha. Skrollaskrolla.

Ett väldigt kopierat och därmed tjatigt upplägg är “Jag trodde jag köpte en /golden/tax/schnauzer/miniko/minigris, men jag fick en *fyll i valfri beskrivning*”. Jag kan inte låta bli att undra vem som fick idén? Hen borde ha royalty.

Det finns många förslag på enkla träningsprogram för alla som inte vill träna i grupp eller på gym. Några få har tjockisar i reklamen, men de flesta har väldigt vältränade personer som vevar med väldefinierade arm- och benmuskler. Det är inte så enkelt att göra “stolsyoga” när magen är i vägen. “Min man trodde inte sina ögon!” Jag blir så trött och ledsen och tänker “När ska kraven på kvinnor minska? När ska förväntningarna på resultaten bli rimliga?”. Jag letar alltid efter nya – ENKLA – sätt att träna och blev intresserad av ett pilatesprogram. Jag svarade på en jävla massa frågor om ålder, vikt, kost och motion för att, till slut!, få ett mail om att det individuellt anpassade programmet inte är gratis!!! 🤬🤬🤬 Som grädde på moset bombas jag nu med den sortens annonser plus viktminskningspiller. Satans algoritmer!

De få gånger jag har blivit intresserad av en produkt t.ex. en kudde för svanken, en väska och städprodukter har jag alltid googlat på varans namn i stället för att klicka på annonsen. Annonseringen blir inte fullt så intensiv.

Jag har ett väldigt blygsamt konto där jag publicerar zen-tangle och funderingar: stugsittaren65.

Trögt

Det går trögt med bloggandet. Jag ser OS-handboll varje kväll eftersom det har hampat sig så att damerna och herrarna spelar varannan kväll. Det har gått bra för båda lagen. Damerna gick vidare till semi-final efter en otroligt jämn match mot Ungern. Av någon obegriplig anledning kom svenskorna in med MER energi i de 2 förlängningarna à 5 minuter och vann med 36-32. De möter Frankrike i semin och VM blev de fullkomligt krossade av fransyskorna. 😳 Herrarna ska spela kvartsfinal mot Danmark ikväll och det blir tufft. Det danska laget är som en enda ångvält…

Jag har fastnat för zen tangle! I vanlig ordning är det allt eller inget, så diamantmålningen är satt på paus.