Åtskillnad

Dålig karaktär jämfört med sjukdom. Tjockhet respektive alkoholism. Jag ser säsong 8 av Frasier och Daphne och Niles har äntligen fått ihop det. Hon som spelade Daphne var gravid privat och producenterna av serien utnyttjade alla knep de hade för att dölja det: säckiga kläder, hon sitter ned med ett bord framför sig eller bär på något. Däremot gick det inte att dölja att hela hon blev fylligare på det sätt gravida blir med runda kinder, bredare rygg och höfter. Hur löste dem det? Jo, Daphne började äta. Och äta och äta. Hon blev tjock. Hon behövde gå ned i vikt, men gömde mat på samma uppfinningsrika sätt som alkoholister gömmer flaskor. När Daphne nådde botten hände det genom att hon snubblade, föll och stukade foten. Niles, som är en sparris, orkade inte hjälpa henne upp. Inte heller när Frasier ryckte in. Det behövdes 3 av herrarna Crane för att få henne upp på fötter. Publiken i studion skrattade hela tiden. Tjocka människor i knipa är vansinnigt roliga! Eller? Om hon hade ramlat på grund av att hon var asfull och alla gömställen dolde flaskor, så hade det inte varit lika roligt. Varför? Alkoholism är en ärftlig sjukdom medan tjockhet är det samma som dålig karaktär.

Notera och begrunda, mina vänner!

Tesilar

Med ojämna mellanrum hamnar jag i en te-svacka när inget te blir gott trots att jag gör på samma sätt som när det blir gott. Det smakar bara varmt vatten med färg och mjölk. Jag behöver te! Det handlar inte om samma sorts abstinens som kaffedrickare upplever, men jag saknar det när det inte blir bra.

Numera använder jag tesilar för en mugg i stället för att göra i kanna. Den här modellen är min favorit.

När den slammar igen rengör jag den med Svinto. De senaste veckorna har det inte funkat. I stället för 4-5 muggar te per dag har jag druckit 1. Vissa dagar har jag inte ens försökt. Tragiskt…

Desperationen drev mig ut på nätet med sökorden “tesil för en kopp” och efter många klick och besvikelser hamnade jag hos Bluebox. Jag har handlat en hel del hos dem, roliga köksprylar och väskor från Oilily. Där hittade jag Little Nessie som i Loch Ness-monstret.

Den är av silikon och överraskande bra! Jag invigde den igår och teet blev så gott att jag drack 5 muggar. Lättnad! Friden är återställd. 😌